IT-MINOR JAVA

Het bouwen van grote complexe softwaresystemen (denk aan de systemen van Netflix en Spotify) geeft veel uitdagingen. Hoe ontwikkelen we binnen tijd en budget, terwijl we het geheel niet goed kunnen overzien? Hoe voorkomen we bugs? Hoe zorgen we voor 24/7 beschikbaarheid? En dat alles terwijl we ervoor zorgen dat het systeem flexibel genoeg is om zich aan te passen aan een veranderende wereld en veranderende klantwensen?

Het bouwen van grote complexe softwaresystemen vraagt een specifieke aanpak. In deze minor ligt de focus op ontwikkelen in Java met continuous delivery. Het idee daarbij is om in een kort-cyclisch proces steeds een klein stukje van het grote systeem van idee tot productie te brengen. Belangrijk hierbij is dat de meeste stappen in het proces (build, test, deploy) geautomatiseerd kunnen worden.

In deze minor leer je hoe je zo’n groots project kunt realiseren. We kijken daarbij naar alle aspecten. Je leert Scrum toepassen bij grote projecten en je leert werken onder een Web Scale Architecture. Hierbij krijg je diepgaande kennis van Java en Spring Cloud. Je wordt vaardig in Test Driven Development en leert de deployment te automatiseren.

De IT-Minor Java is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Avans Hogeschool en Info Support en bestaat uit drie blokken van 10 EC. De Minor wordt gegeven in Utrecht.

Met vragen over deze Minor kun je terecht bij:

Robin Schellius
r.schellius@avans.nl

Barbara Engel
0652671371
barbara@infosupport.com

Programma

Blok 1 - 10EC

In blok 1 leer je al om een (in potentie) grote applicatie van voorkant tot achterkant te bouwen. Je krijgt diepgaande kennis van TDD, Java  en JSE en krijgt basiskennis van andere onderdelen, zoals Story Mapping, het Spring Framework, JPA en docker.

Blok 2 - 10EC

In blok 2 gaan we die basiskennis verdiepen en hebben we ook veel aandacht voor de architectuur en het teamwerk. Je leert om een applicatie onder Web scale Architectuur te bouwen. Aan het eind van dit blok, heb je alle kennis om grote complexe systemen in een continuous delivery proces te realiseren, onder andere Gherkin/Cucumber, Docker, Mockito en RabbitMQ.

Blok 3 - 10EC

In blok 3 zetten we de puntje op de i en verhogen we je vaardigheid in continuous delivery en hebben we aandacht voor geavanceerde onderwerpen en automatisering van het proces. Daarnaast wordt je front end kennis aangevuld met een flinke dosis JavaScript om zo een Single Page Application te bouwen. Aan het eind van dit blok ben je in staat om met een serieus development team een Continuous Delivery process op te zetten en daarmee een groot complex software systeem te ontwikkelen.

Bekijk de film