IT MINORĀ .NET

Het bouwen van grote complexe software systemen (denk aan de systemen van Netflix en Spotify) geeft veel uitdagingen. Hoe ontwikkelen we binnen tijd en budget, terwijl we het geheel niet goed kunnen overzien? Hoe voorkomen we bugs? Hoe zorgen we voor 24/7 beschikbaarheid? En dat alles terwijl we ervoor zorgen dat het systeem flexibel genoeg is om zich aan te passen aan een veranderende wereld en veranderende klantwensen?

Het bouwen van grote complexe software systemen vraagt een specifieke aanpak. In deze minor ligt de focus op ontwikkelen in C#/.NET Core met continuous delivery. Het idee daarbij is om in een kort-cyclisch proces steeds een klein stukje van het grote systeem van idee tot productie te brengen. Belangrijk hierbij is dat de meeste stappen in het proces (build, test, deploy) geautomatiseerd kunnen worden.

In deze minor leer je hoe je zo’n groots project kunt realiseren. We kijken daarbij naar alle aspecten. Je leert Scrum toepassen bij grote projecten en je leert werken onder een Web Scale Architecture. Hierbij krijg je diepgaande kennis van C# en .NET Core. Je wordt vaardig in Test Driven Development en leert de deployment te automatiseren.

Deze minor is de doorontwikkeling van de succesvolle .NET minor “Software Engineering in een Ontwikkelstraat” die de HU alĀ 9 jaar in samenwerking met Info Support organiseert.

Met vragen over deze Minor kun je terecht bij:

Dorine Tamis
dorine.tamis@hu.nl

Barbara Engel
06-52671371
barbara@infosupport.com

Programma

Blok 1 - 10EC

In blok 1 leer je al om een (in potentie) grote applicatie van voorkant tot achterkant te bouwen. Je krijgt diepgaande kennis van TDD, C# en .NET core en krijgt basiskennis van andere onderdelen, zoals Story Mapping, ASP.NET MVC core, Entity Framework, en docker.

Blok 2 - 10EC

In blok 2 gaan we die basiskennis verdiepen en hebben we ook veel aandacht voor de architectuur en het teamwerk. Je leert om een apllicatie onder Web scale Architectuur te bouwen. Aan het eind van dit blok, heb je alle kennis om grote complexe systemen in een continuous delivery proces te realiseren, onder andere Gherkin/Specflow, Docker, MoQ en RabbitMQ.

Blok 3 - 10EC

In blok 3 zetten we de puntje op de i en verhogen we je vaardigheid in continuous delivery en hebben we aandacht voor geavanceerde onderwerpen en automatisering van het proces. Daarnaast wordt je front end kennis aangevuld met een flinke dosis JavaScript om zo een Single Page Application te bouwen. Aan het eind van dit blok ben je in staat om met een serieus development team een Continuous Delivery process op te zetten en daarmee een groot complex software systeem te ontwikkelen.

Bekijk de film